Wie zijn wij?

Beste bezoekers,
Welkom op onze wiki. Wij zijn studenten in de orthopedagogie aan de Katho in Kortrijk. Hierbij volgt een korte voorstelling over wie we zijn en waarom we voor deze opleiding hebben gekozen.


Ellen Vermeersch

Ik ben Ellen Vemeersch en ik woon te Izegem. Ik ben 18 jaar. In mijn vrije tijd zing ik heel graag en ga ik af en toe gaan babysitten. Ik heb nog 1 zus van 32 jaar. Met trots kan ik zeggen dat ik tante ben van haar kindje en straks komt er nog een kindje bij waar ik meter van word.
Waarom ik voor orthopedagogie gekozen heb als opleiding?
Ik wist al van jongs af dat ik iets wou doen om mensen te helpen en ik denk dat opvoedkunde mij het meest zal liggen. Tot nu toe heb ik nog geen spijt van mijn beslissing. Orthopedagogie is heel interessant en leerrijk.

Elien Werbrouck

Ik ben 18 jaar en ik woon te Zedelgem. In mijn vrije tijd rijd ik te paard en ga ik ook af en toe gaan babysitten.
Waarom ik voor orthopedagogie gekozen heb als opleiding?
Ik wilde altijd al iets doen met mensen of met kinderen. Ik heb dan in het 5de en het 6de jaar middelbaar jeugd-en gehandicaptenzorg gedaan. Dit sprak mij aan en daarom besliste ik om nog 3 jaar bij te doen. Ik ben blij dat ik deze beslissing heb genomen. En heb al veel bijgeleerd.

Mathieu Vandenbroucke

Ik ben Mathieu Vandenbroucke en ben woonachtig te Helkijn. Ik ben 18 jaar. Ik hou van feestjes en in de zomer ben ik wel eens wielertoerist.
De sector, waarom wil ik opvoeder /begeleider worden?
Wel, uit mijn ervaring als begeleider A2 weet ik dat het een interessante job is met veel afwisseling en vooral met veel intermenselijk contact.
Je zult me later wel terug vinden tussen volwassenen met een verstandelijke beperking.

Bert Vanden Berghe

Ik ben Bert Vanden Berghe woonachtig in Menen en 19 jaar. In mijn vrije tijd werk ik in een jeugdcafé en sla ik graag een praatje met iedereen.
De sector, waarom opvoeder/ begeleider?
Omdat ik mijn handen later ook tijdens mijn werk zou gebruiken om zoveel mogelijk mensen te helpen, daarom zou ik later graag in de trend van bijzondere jeugdbijstand of jeugdwerk een job vinden.

Melissa Vindevogel

Ik ben Melissa Vindevogel en ben woonachtig te Kruishoutem. Ik ben 19 jaar.
In mijn vrije tijd doe ik kajak of ga ik wel iets drinken met wat vrienden.
Tijdens de vakanties werk ik in een kinderopvang en ga ik mee op kamp als monitor voor Vlaamse kansarme kinderen.
De sector, waarom opvoeder/begeleider?
Ik ben een sociaal persoon en hou ervan om tussen de mensen te zijn.
Ik werk heel graag met kindjes en vanuit men ervaring als opvoeder/begeleider A2 weet ik dat dit echt wel iets voor mij is.
Het is een job met veel afwisseling.
Je zal me later terug vinden bij de bijzondere jeugdbijstand.

Brecht Verschuere

Ik ben Brecht Verschuere, 19 jaar en woonachtig te Tielt. Vroeger speelde ik voetbal, maar wegens blessures heb ik moeten overschakelen op een andere hobby en dat is uitgaan. Ik heb jarenlang school gelopen in een handelsinstituut. Dat lag mij niet en heb daarom dit jaar gekozen voor orthopedagogie, omdat dit meer aanleunt bij mijn karakter en mijn visie.
Tijdens de vakantie ben ik ook monitor op kampen van de NMBS.
Het liefst van al werk ik met de jeugd, omdat je hen nog iets kan bijbrengen, dat ze voor de rest van hun leven kunnen gebruiken.

Vic Van Nieuwenhuyse

Ik ben Vic Van Nieuwenhuyse, woonachtig te Zwevezele en 19 jaar. Hobby's heb ik in overvloed: voetballen, leiding geven in de chiro, medewerker in het jeugdcafé, lid van de gemeentelijke jeugdraad en uitgaan met vrienden. Als vakantiejob ben ik monitor op een voetbalkamp.
Waarom heb ik gekozen voor de opleiding orthopedagogie?
Ik ben een sociaal iemand en hou ervan om tussen de mensen te zijn. Ik heb vorig jaar mijn diploma opvoeder/begeleider A2 behaald en die opleiding beviel me wel. Daarom heb ik besloten om nog 3 jaar verder te leren. Het is een heel uitdagende job en het liefst van al zou ik willen werken bij volwassenen met een verstandelijke beperking.

Emmely Verhaeghe

Ik ben Verhaeghe Emmely, ik woon te Dadizele en 19 jaar. Mijn hobby's zijn dansen in formatie, optreden, zingen, monitor in de speelpleinwerking en ik hou van uitgaan met vrienden. Verder hou ik veel van sport en uitdagingen.
Waarom studeer ik orthopedagogie?
Door mijn vooropleiding ben ik meer geintresseerd geraakt in deze richting. Ik heb ook mijn diploma opvoeder/begeleider A2 behaald en wil verder studeren om in de bijzondere jeugdbijstand te werken. Dit omdat ik graag wat afwisseling heb om te werken en niet hou van eenzijdig werk. Hoe meer uitdagingen, hoe liever!

Magali Vandromme

Hallo, ik ben dus Magali Vandromme, 18 jaar. Al mijn hele leven woon ik in Maldegem, maar nu zit ik op peda in Kortrijk. Ik hou ervan om samen met vrienden dingen te doen, zoals een filmpje nemen, shoppen, uitgaan, … Verder hou ik van lezen en schrijven. Ook ben ik soms moeilijk van achter de pc te slaan.
Ik weet al sinds mijn 16e dat ik ortho wou gaan studeren. Ik wil al altijd werken met mensen met een beperking. Ik doe deze richting heel graag en mijn beeld over opvoeder-begeleiders is veranderd, maar in een positieve zin. Nu ik deze richting volg, weet ik niet zeker of ik met mensen met een beperking wil gaan werken. Momenteel zou ik heel graag in een pediatrie werken. Maar misschien wil ik volgend jaar wel terug iets anders. Maar ik ben heel tevreden met mijn gekozen studierichting.
Het onderwerp 'opvoedingsondersteuning' vind ik heel interessant, het staat heel dicht bij wat wij later zullen doen.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License